yandex
Makyaj

2020 Kore Makyaj Trendi

Korenin Makyaj Trendleri

2020 Kore Makyaj Trendi Güzellik Sırlarım olarak  bugün korelilerin herkes tarafından merak edilen makyaj stilinden bahsedeceğiz. Kore makyajında ki esas hedef, eşit ve beyaz bir cilt tonuna sahip olabilmektir.  Aynı zamanda gözlerini büyük ve dudaklarını küçük gösterebilmektir.  Kore makyajınıza bol ışıltı vermek için  ışıltılı bir baz ile başlayın. Böylelikle cildinize içten gelen bir ışıltı vermiş olacaksınız. Sim içermeyen makyaj bazları ve aynı zamanda ışıltı veren bir baz cildinizin sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

Doğal Bir Işıltı Veren Fondöten Kullanın

Mükemmel bir cilde sahip olabilmek için ışıltı ve aydınlık etkisi yaratan bir fondöten tercih etmelisiniz. Kore makyajı için trend olan Born To Glow Fondötenini kullanmalısınız. Doğal bir ışıltı veren bu fondöten aynı zamanda çok iyi bir kapatıcılığa sahiptir. İçerisindeki E vitamini sayesinde jojoba içeriğiyle cildinizin nemli kalmasını sağlamaktadır. Cildinizi kore makyajına yakışacak bir şekilde canlı görünmesi için bu fondöten iyi bir tercih olacak. Gözaltınızın yoğun bir kapatıcılığa ihtiyacı varsa born to glow kapatıcısını uygulayabilirsiniz. Bu kapatıcı hem bütün kusurlarınızı gizleyecek hem de cildinize istenilen aydınlık etkiyi verecektir.

Kore Makyajının Olmazsa Olmazı: Aydınlatıcılar

Kore Makyajının Olmazsa Olmazı Aydınlatıcılar
Kore Makyajının Olmazsa Olmazı Aydınlatıcılar

Kore makyajındaki son adımlardan birisi ise ışıl ışıl bir cilde sahip olmak için kullanılan aydınlatıcılar. Bunun için de toz ve likit aydınlatıcılardan yardım alabilirsiniz. Likit aydınlatıcıların üzerine toz aydınlatıcı kullanmak ışıl ışıl bir cilt için güzel bir tüyodur.

Işıltıyı Kaybetmeden Makyajını Sabitle

Makyajınızda en önemli nokta yüzünüzde ki ışıltıyı kaybetmeden sabitlemektir. Bunun için sizlere örnek olarak NYX Professional Makeup’ ın High Glass serisindeki ışıltılı pudrayı verebiliriz. Böylelikle makyajınızın gün boyu kalıcı kalmasını sağlayacaktır.

Kore Dudak Makyajı

Kore Dudak Makyajı
Kore Dudak Makyajı

Korelilerin makyajlarının trendleri ciltlerinin ışıltılı, aydınlık cam gibi göstermeleri ve gözlerinin olduğundan büyük göstermek istemelerinin yanı sıra dudaklarını olabildiğince küçük göstermek de istemeleri hedeflerinin arasındadır. Genellikle rujları tam dudaklarına uygulamıyorlar böylelikle küçük bir ağız ve dudak görünmesini sağlayarak yüzlerinde masumiyet etkisi yaratıyorlar. Genellikle tercih ettikleri ruj tonları vişne veya mercan tonlamalarıdır.  Dudaklarının parlak görünmesini istediklerinde örnek verecek olursak rujlarının üstüne şeffaf Lip Gloss uygulamaktadırlar. Sizlerde Lip Lingerie serisindeki clear rengi veya da butter gloss serisindeki tiramisu rengini tercih edebilirsiniz.

Kore Göz Makyajı

Kore Göz Makyajı
Kore Göz Makyajı

Bilineceği üzere korelilerin göz makyajındaki en önemli hedefleri gözlerinin daha da büyük görünmelerini sağlamaktır. Bunu yaparken göz kapaklarına ince bir bant yapıştırarak yardım alıyorlar. Daha sonrasında dış köşe ve göz pınarlarına kahverengi eyeliner sürerek gözlerinin daha büyük görünmesini sağlamış oluyorlar. Sonraki adımda ise gözün alt ve iç kısımlarına ten renginde bir kalem uygulamaktalar. Koreliler gözlerinin olduğundan büyük görünmesini istemeleri dışında yüzlerinde masum bir ifade oluşmasına da özen göstermektedir. Bunun için gözlerinin iç-dış köşelerine kalemi aşağıya doğru sürerek bu üzgün ifadeyi masum ifadeye dönüştürmektedirler.

 

Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı